Put some flowers on!

Kada nam priroda (zima) uskrati, tu su kreatori da to bogato nadoknade!
Kreacije su bukvlno procvetale! Očekuje nas pravo proleće u sred zime! Cveće se lagano ugnezdilo i ušuškalo oko vrata, uplelo oko struha, prostrlo po kaputima, i niklo po haljinama. Romantično, lepršavo, nežno, tu je da budi nostalgiju za letom, i sluti na sledeće proleće.
Što se mene tiče, ljubav na prvi pogled!
Ne govorim o cvetnim printovima. Govorim o pravom cveću, koga ništa nije sprečilo da raste, da napusti jednoličnu površinu tkanike, koje je donelo teksutru i pravo bogatstvo ručog rada.
Pa da krenemo...


Prabal Gurung



Mulberry

Alberta Ferretti
Anna Sui


Giambattista Valli

Rodarte

Nina Ricci

Valentino

Ideja doduše nije nova. I u prolećnim kolekcijama za 2011. sreli smo isto to, samo u nešto življim bojama. Neke od njih su mi se urezale u sećanje zahvlajijući svojoj nesvakidašnjoj lepoti. Manje više i dizajneri su isti, ali mislim da niko neće zameriti na recikliranju stare ideje. Na kraju krajeva trendovi treba da se razvijaju i modifikuju, a ne samo smenjuju i nestaju zauvek.

Giambattista Valli

Oscar de la Renta

Carolina Herrera

Vera Wang

A da se radi o trendu koji nastavlja svoj razvoj i doživljava svoj procvat u budućnosti svedoče i modeli iz prolećnih kolekcija za 2012. 

Naravno, Oscar de la Renta

I naravno, Prabal Gurung (o čijoj kolekciji S/S 2012 ste mogli detaljnije da pročitate kod Jelene)

Tu je i Valentino

Peter Som

Zac Posen
Da zaključimo. Cveće je večita inspiracija i to će uvek i biti jer ima moć da budi lepa i romantična osećanja, a to je moramo priznati nešto što nikada ne izlazi iz mode i što uvek iznova pokreće i inspiriše, zar ne?!