Are you ready for spring?

Proleće, moje omiljeno godišnje doba, polako kuca na vrata, sve je bliže tako da je pravo vreme da polako krenemo sa pripremama za radosti koje nam donosi. Trendovi su se polako izdvojili, može se reći da se svako može prepoznati u nekom od njih, uzeti ono najbolje i prilagoditi sebi, a opet, neke je možda ipak najbolje ignorisati. Sledi spisak od dvadeset obaveznih kodamda za proleće.

1. Cipele u neon boji. Veoma efektne, momentalno privlače pažnju i pravi su izbor ako želite ovo proleće da budete u trendu. Odlično se kombinuju uz belo, ali i uz cvetne lepršave dezene. Na našem tržištu je lako pronaći obuću u neon bojama, a neka generalna preporuka je da se na njih ne troši mnogo novca jer realno, takva obuća je samo instant trend koji će trajati svega par meseci. Međutim, tu postoji jedna mala caka, jer upravo jeftini modeli u ovim bojama mogu izgledati veoma jeftino, pri čemu ne mislim isključivo na cenu. Kao vodič mogu poslužiti  najsavršenije neon cipele, naravno Casadei.

Casadei 


2. Panalone koje se izdvajaju kao neizostavne za predstojeće proleće su one sa cvetnim printom, bele i pantlone u pastelnim bojama, ili čak u nešto smirenijim neon tonovima. Bele pantalone ili farmerice su odlična investicija uvek, svakgog proleća i leta se iznova sreću i odlično se kombinuju, dok su pastelni i cvetne pantalone nešto što ima ograničen rok trajanja, pri tome zahtevaju malo više virtuoznosti u kombinovanju i ostavljaju dosta prstora za greške.  Tako da, treba birati pametno.


3. Salonke u boji pudera. Zašto? Jer se odlično kombinuju. Jer odolevaju vremenu i trendovima. Jer su neophodne jendako kao i dobre crne salonke. Na primer, kao ove CL.

Christian Louboutin

4. Šeširi se poslednjih sezona seću kao neizostavan modni detalj. A evo i jedan savrešen u nežnim bojama sa pink detaljom, pri čemu predstavlja kombinaciju panama i fedora šešira. Odličan, zar ne?

Eugenia Kim

5. Psihodeličan cvetni print. Dobro, ne znam da li ga iko tako zove, ali to je moja prva asocijacija na predivne printove iza kojih stoji fantastična Mary Katrantzou. Doduše, ovo je nešto što se ne kopira i čija je proizvodnja verovatno ograničena, a i serija za Top Shop je planula brzinom svetlosti, tako da verovatno nećemo doživeti predoziranje istim. Ali definitivno zaslužuje da bude navedeno u ovom postu kao neizostavna ideja za proleće.

Mary Katrantzou

6. Torba u soft neon boji. Vodeće svetkse blogerke su već uveliko prošetale svoje omiljene neon torbe, pri čemu ne mislim na one najjače neon boje, već one nežnije, koje bi mogle da se nađu na prelazu između pastel i neon boja. Na primer, jedna poput soft neon pink Proezna Schouler torbe. 

Proenza Schouler

7. Ženstvena lepršava haljina sa printom. Na ovu temu nije potrebno mnogo toga reći. Haljina koja naglašava struk, i zatim prelazi u bogatu A liniju, dajući ženstvenu siluetu je uvek dobar izbor.

Red Valentino & Lela Rose

8. Bela haljina od čipke. Čipka je i ove sezone jednako interesantna, i kao detalj i kao tkanina, tako da ako prošle godine niste primenili ovaj trend, možete to učiniti i ove, a ako jeste, onda ste spremni za proleće i leto pred nama.

H&M i Dorothy Perkins

9. Color block torba. Color block trend nas i ove godine neće zaobići, dodouše dobija nešto mirniji ton i pitomije boje. Zgodan način da se isprati ovaj trend su torbe napravljene kombinovanjem više boja, a jedna koja je privukla moju pažnju je i ova Reed Krakoff torba. Zašto? Pa zato što su Celine trobe bez obzir na njihovu lepotu postala već pomalo dosadne.

Reed Krakoff

10. Sandale u bojama sladoleda. Zgodan način da se odevna kombinacija učini veselijom, a pri tome se odlično kombinuju sa već gore navedenim komaima i trendovima.

Zara

11. Dobar sako.  Sako u boji pudera ili beli su uvek dobar izbor.

Top Shop

12. Mint. Boja bez koje ovo proelće nije zamislivo.  A kao ideja vodilja može da posluži na primer ovaj interesantan Acne džemperak.

Acne


13. Haljina sa otvorenim leđima. Trend koji me asocira na devedesete. Neobični izrezi i otvori na leđima su ponovo tu, a ponekad umeju da zalutaju i na prednji deo haljine. Umerenost i dobra forma su ključni pri njihovom izboru.

Mulberry

14. Široke narukvice (cuff bracletes). Već neko vreme su tu, jednostavne i svedene ali uvek veoma efektne.

Citrine by The Stones

15. Lakovi u bojama proleća i voća

16. Cvetna košulja. Naročito ona sa crnom podlogom. 

Rodarte

17. Mantil.  Proleće ume da iznenadi, tako da nije na odmet razmišljati i o mantilu, možda čak nekom sa neobičnim printom, na primerm poput ovog koji je dizanjirala Stella McCartney.

Stella McCartney

18. Duga transparentna suknja. Iako su crne transparentne suknje i dalje prisutne dobile su konkurenciju u vidu transparentnih suknji u bojama. 

Sayuri, Mulberry, MSGM

19. Košulja haljina. Jer je praktična, udobna i odlično se kombinuje. 

D&G

20. I za kraj, dobro raspoloženje :)