Sandals for spring/summer 2012

Danas ponovo pričamo o trendovima. A na redu je jedan od onih, nazovimo ih klasičnih stilova. Sandale sa kaišićima, ali sa minimalnim, tankim kaiševima, tačnije samo dva, koje otkrivaju celo stopalo, bezobrazno neudobne, ali neverovatno privlačne. Nakon svih ludih, glomaznih i neobičnih sandala moda se ponovo vraća ženstvenoj liniji, i svedenom ali efektnom obliku. Bez obzira da li su u mint boji, sa zlatnim lancem oko zgloba, ili imaju metalnu štiklu, ili su pak ukrašene hladim metalnim detaljima, istovremeno deluju i ženstveno i strogo, naročito ako je njihova vlasnica odavno osvojila vrtoglave visine štikli, pa samouvereno korača napred. Naravno, nije potrebno napomenuti da zahtevaju malo veštine, i malo iskustva, i da definitivno nisu štikle za početnike, osim možda one najhrabrije ili one sa urođenim talentom :)

Giambattista Valli


A ovo su po meni najzanimljiviji modeli, nešto kao top tri, srebrne i mint Giambattista Valli sandale jer su ženstvene, podsećaju na leto i lepršave haljine od laganih tkanina, koje lelujaju na toplom morskom vetru, a pomalo me podseaju i na grčke boginje :)

Giuseppe Zanotti

Zaim, crne i nude Zanotti sandale, za korak sa stavom, pomalo sroge ali dovoljno elegantne, i definitivno za one najhrabrije, jer ovi tanki kaišići ne obećavaju komfor.

Givenchy

I za kraj, urbane, pomalo neobične Givenchy sandale, crne i nežno roze, gotovo pastelne.