Divas and Dreamland

Danas jedna modna poslastica, taman da unese dovoljno boje u ovaj kišni april. Pa da krenemo od početka. Kao što možda znate, srpsko izdanje čuvenog magazina Elle ovih dana slavi sedmi jubilarni rođendan. A kako bi se ovaj važan datum obeležio, majski broj je u potpunosti posvećen onima koji čine modu, a to su manekenke i dizajneri. Na meniju su dva, duhom potpuno različita editorijala, jedan obojen prolećnim vrtlogom boja, i drugi malo ozbiljnijijeg tona, koji slavi i veliča dive srpskog modelinga.




Optimizam i dobro raspoloženje koji pršte na sve strane dočarale su Jefimija Jokić i Neva Rok, a vesele boje i najrazličitiji likovi iz Diznijevog u modu pedesetih unose mladalački duh. Ležernost pre svega, ali ne na račun ženstvanosti. Pa zar može lepše i bolje?

Foto: Miloš Nadaždin, Moda: Nenad Janjatović, Šminka: Branislava Kostić, Kosa: Đurđica Ivanović za salon Đuka, Modeli:Jefimija Jokić i Neva Rok International Scouting OfficeAsistirali: Gordana Manojlović i Adela Jovanović

Posebna pažnja posvećena je divama modelinga u Srbiji. Dame koje su prethodnih decenija bile kraljice modnih pista pred kamerom Miloša Nadaždina prisetile su se svojih početaka. Simbolično tu je sedam dama: Tamara bakić, Ivanka Dvojaković, Vanja Govorko, Tanja Stevanović. Ljiljana Perović, Ljiljana Erić Simjanović i Irena Mišović.

Foto: Miloš Nadaždin, Moda: Nenad Janjatović, Šminka: Maja Radaković, 
Frizura: Đurđica Ivanović za salon Đuka

Tim magazina Elle zavirio je i u radionice najpoznatijih srpskih kreatora koji su sa čitaocima podelili svoju viziju mode. Za sve bogatiju Elle biblioteku ovoga puta na temu vrlina pisali su: Svetislav Basara, Jelena Lengold, Teofil Pančić, Uglješa Sajtinac, Borka Pavićević, Slavoljub Stanković i Vladislav Bajac.
Elle tim je u svom rođendanskom broju čitaocima pripremio mnogo zanimljivog sadržaja na više od 200 strana, a tu je i posebno poklon izdanje magazina Elle Decoration. Zaista, pravo modno štivo za uživanje i kolekciju.

I za kraj višnjica na vrh torte, predivna naslovnica, koju je fotografisao Miloš Nadaždin, a stilizovao novi modni urednik Elle magazina, Nenad Janjatović.